Lastenvaatteiden osto vei luottotiedot

Pahan vaimon paraskaveri on palsta jossa voit kertoa mikä sydäntä painaa. Lomake löytyy sivupalkista alhaalta. Mobiilissa punaista ympyrää painamalla ja skrollatessa alaspäin. Voit kirjoittaa anonyymina. Jos et halua edes sähköpostiosoitettasi laittaa voit käyttää pahavaimo@gmail.com osoitetta.

Paraskaveri kirjoittaa:

Köyhät ne vaatteilla koreilee.  Niin tuli tehtyä tyhmänä. 

Liityin facebookissa ryhmään jossa oli juuri noita trendikkäitä lastenvaatteita. Ihastuin niihin ja halusin pukea omat lapseni myös niihin. Ensin ostin kirppispalstoilta muutamia, koska kotona kahden pienen lapsen kanssa kotihoidontuella ja ei ollut rahaa uusiin. 

Jotenkin vaan jäin koukkuun kivoihin keskusteluihin ja samassa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin. Tuntui, että oli jotenkin mukavaa kun oli sellainen trendikäs ja hyväksytty. Tilasin ensimmäiset uudet vaatteet mieheltä salaa ja hävisin kerralla koko kuukauden "omat" rahani. Halusin niin kovasti pitää nuo vaatteet, että myin kirpputorilla tavaraa ja vaatteita, jotta mies ei huomaisi tuhlaustani. 

Onneksi hän ei tajunnut merkeistä mitään joten olin ns. turvassa. Kun rahaa ei ollut, tilasin osamaksulla. Myin vanhoja pois maksaakseni osamaksuja. Kierre syntyi ennen kuin huomasinkaan. Sorruin jopa ottamaan lainaa vaatteita varten. Eikä ollut aavistustakaan miten saan maksettua ne pois. Tilanne ahdisti yöllä niin etten saanut nukuttua, enkä uskaltanut kertoa miehelleni asiasta.

Asia selvisi hänelle vasta kun ulosotosta saapui kirje nimelläni. Se oli ihan kamalaa ja tajusin tilanteen oikeastaan vasta sitten kun oli jo liian myöhäistä.

Maksoin ulosoton pois myymällä nuo vaatteet ja pyöräni. Mies maksoi loput, jotta summa ei olisi kasvanut enempää.

Nyt ei ole sitten luottotietoja ollut yli vuoteen. Eikä ihan heti tule. Nolottaa, hävettää ja itkettää koko asia. Erosin kaikista noista ryhmistä ja toivon etten ikinä tee mitään näin tyhmää. Toivottavasti ei kukaan muukaan.

Kiitos anonyymille, kun halusit jakaa oman tarinasi sen jälkeen kun kirjoitin jutun Totuus lastenvaate hypetyksestä.

2 kommenttia

  1. netti on vieny monelta luottotiedot. liian helppoo ostamista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämäkin voi olla ihan totta. Kaikki tulee nopeasti saataville. Raha ei käy enää käden kautta. Tässä on hyvä aihe pohtii enempikin...

      Poista