Totuus lastenvaate hypetyksestä

Saate sanoiksi on sanottava: 
Ihan jokainen joka on joskus eksynyt Facebookissa lastenvaatteita myyviin ryhmiin on törmännyt siihen kuinka mammat hilluu pipojen ja paitojen vuoksi kuin joukko teini-ikäisiä nähdessään Take That-poikabändin 90-luvulla Suomessa. Homma menee kokonaisuudessaan näin:

FIILISTELY
Kokemusta saanut lastevaatteiden expert osaa kaivaa jo heti uusien mallistojen kuvat ja täräyttää ne uutisvirtaan ryhmässä, jossa keskustellaan lastenvaatteista. Kirkuva fanilauma hyökkää perässä ja huokailut kaikuvat betoniseinien läpi naapuriin. Vastikään ryhmään liittynyt "Maija" on aivan pihalla, mutta pian hysteria on tarttunut häneenkin. Ja on pakko saada tollanen pipo! ALKUINNOSTUS
Expert tietää ettei pipot ole vielä tulleet myyntiin ja selailee kuvia kuolaten seuraavan kuukauden. Maija sen puolestaan on etsinyt joka kaupasta. Tuskastuneena tulee ketjuun kyselemään mistä näitä löytää? Mikä koko sopii lapsen päähän. Mittaamatta päätä ja katsomatta kokotaulukoita. Neuvojia on miljoona ja joku kehottaa tilaamaan kaksi kokoa, sillä toisen voi myydä toisessa ryhmässä pois, koska palauttaminen on kallista. 

ODOTTAMINEN
Maija saa selville myyntipäivän ja päättää ostaa pipon tai oikeastaan kaksi, koska niin neuvottiin. Expert tietää jo koon, joten huteja ei ole tiedossa. Odottamisen tuskaa lievittää keskustelu ryhmässä.

TAISTELU
The päivä koittaa. Expert tietää ettei taistelu tule olemaan helppo. Hän varustaa läppärin, tabletin ja kännykän valmiiksi. Parhaat saavat kummit ja mummit mukaan alkavaan taistoon. Jos pipon aikoo saada on luotava kaupan tili valmiiksi, siihen ei ole aikaa kun aika koittaa. Mallisto julkaistaan klo 10:00. Varttia aikaisemmin expert on käynyt vessassa, varannut juotavaa aloittaa kolmen laitteen selain päivityksen. Jotta heti kun pipot pörähtävät kauppaan hän on ensimmäisien joukossa (tai luulee olevansa). 

Maija puolestaan päättää ostaa pipon kunnes tulee puistosta pois ja lapset ovat syöneet. 

JULKAISU
Selainpäivitys tuottaa tulosta ja myynti alkaa. Expert klikkaa innosta puhkuen pipon ja ennalta suunnittelematta myös huivin ja kolme paitaa, koska ne vaan on niin ihania. Klik! Klik! Tapahtuma menee läpi ja kahden viikon ruokarahat katoaa tililtä. Expert on onnellinen ja hehkuttaa ryhmässä, että nyt onnisti! 

Maija saapuu kauppaan puolilta päivin ja kaikki tuotteet on loppu. Hän menee ryhmään kyselemään hämmästyneenä joko ne loppui? Loppu on Maija kulta olleet jo 10:03, mutta ei hätää joku muu on tilannut takuulla liian ison/pienen/väärän värin tai jotain. Kunhan pipot saapuvat voit mennä ostamaan ne kirppisryhmästä. Ja jos olet näppärä, nyt äkkiä ostoilmoitus sinne!! 

KATUMUS
Pipojen julkaisusta on kulunut kolme päivää ja tuskaisimmat expertit kiljuvat jo kaupan sivuilla: MILLOIN NE TULEE? Ja keskusteluryhmä käy kuumana sillä joku on jo saanut omansa. Fiilistely kuvia putkahtelee ryhmään: Aaaaaw! Söpöö! Expertin paketti saapuu neljäntenä päivänä oi oi oi sitä fiilistä. Kuitenkin pieni katumus painaa sillä tuli hups! pikkasen innostuttua. Mut saahan näistä omat pois kun on laatuvaatteita. 

Expert laittaa kaksi paitaa myyntiin, koska pakko. Ovh+pk, koska ryhmissä on kielletty myymästä uusia yli kaupan hintojen. Paidat menevät kaupaksi heti. Huh huh!

Maija katselee haikeana keskusteluryhmän kuvia ja liittyy kirppisryhmään jossa katumuspipot ja muut asut/asusteet on ovatkin jo hämmästykseksi myynnissä. Vielä suuremmaksi hämmästykseksi ne on myyty. WAU! Nyt tuollainen pipo on pakko saada!!

METSÄSTYS
Experttiä alkaa harmittamaan kun ei tajunnut tilata myös toista väriä. Niinpä hänkin hyökkää kirppispalstalle takaisin ja alkaa kuumeinen kyttäys toisesta väristä. Ei aikaakaan kun hän nappaa pipon. YES! 

Maija koittaa ostaa pipoja monesti. Väristä on jo joustettu, koska vaan on saatava tuollainen koska muillakin on. Maijan kirjoittaessa: Ostaisin tämän, kiitos. On kuvaan kerennyt jysähtää, 23 kpl AV+YV:tä. Jono. Jono. Jono. Maija jää ilman pipoa taas, koska ei ole oppinut FB slangia vielä, eikä sitä, että teksti pitää olla copypastena odottamassa. Kirjoittaminen on liian hidasta.  

LOPPUTULOS
Expert pukee koko syksyn  lapsensa uuteen burgundin punaiseen pipoon, kun taas Maija tavalliseen punaiseen joka löytyi marketista. 

Siinä vaiheessa kun uusi mallisto alkaa ilmestyä expert myy jo auttamatta vanhaa pipoa ja Maija ostaa sen käteytetyn pipon uuden hinnalla. Hän on tyytyväinen saadessaan juuri oikean värin. Kunnes huomaa, että hänen on saatava myös uuden malliston pipo. Maija siirtyy noviisista - expert junioriksi, sillä hän tietää ettei pipojen julkaisu aikaan olla enää hiekkalaatikolla.

MISTÄ TIEDÄN KUVION?
Olen tuo Maija.  Enkä silti ole tykännyt Take That:stä.


Ps. Ai missä ryhmässä voi hysteriaa levittää tai ostaa vaatteita? No vaikka:
😱Gugguu Gugguu!
😨GuGGuu & Kumppanit (mm. Papu, Mainio, Mini Rodini, Bobo Choses)
😰Gugguu reklamaatiot
😅Gugguu porinat
😲Vimma ja Kumppanit (mm.Gugguu,Papu ym)
😬minirodinikirppis
😭Mini Rodini & Friends -kirppis
ja paljon muita! 😅💦

2 kommenttia

 1. Hahaha!!!! Todellakin just näin!!!
  T.Maija 2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen sitä sortuu elämänsä aikana. Pipoihin jotka maksaa munuaisen ja mielenterveyden 😂😜

   Poista