Älä kilpaile ystävyydessä!

Rakastan ystäviäni, mutta en halua olla pelkkä huolisyöppö. Haluan ystävyyden olevan vuorovaikutusta niin ilossa kuin surussa. Millaisia sinun ystävyys suhteita sinulla on?

Haluaako kukaan olla sellainen henkinen kaatopaikka minne tullaan kippaamaan kaikki vitutus ja draama? Ei. Se on osa ystävyyttä.

Haluaako kukaan, että toinen soittaa ja antaa tulla tuutista kaikki kuulumiset kysymättä ja huutaa heipat perään kuuntelematta sinua? Ei.

(kuva:pixabay)

Ei ystävyydessä kuulu myöskään kilpailla kenen ongelmat ovat isoimpia! Jos eroat, ei sitä voi verrata pieleen menneeseen kampaaja käyntiin. Totuus on se, että molemmilla on takuulla huono olla ja molemmat kaipaa olkapäätä.

Ongelmat on suhteessa siihen elämän tilanteeseen mikä vallitsee. Jos valitat kokoajan pienimmästäkin, on syytä pysähtyä ehkä miettimään. Olisiko asiat liian hyvin kun ongelmia pitää etsimällä etsiä?
Kilpavarustelua ei kuulu myöskään olla onnessa. Toinen on onnellinen uusista lenkkareista ja toinen juostusta puolimaratoonista. Molempien onnesta ja ilosta pitää osata nauttia! Oli se sitten pientä tai suurta.

Se ystävyys kun ei toimi yksipuolisena. Tangoonkin tarvitaan kaksi. Voin varsin hyvin tukea mitä kummallisimmissa asioissa, mutta kaipaan itsekin sitä olkapäätä ja myös ILOJEN jakajaa. On varsin turhauttavaa kun ei omia elämän iloja suruja et voi jakaa toisten kanssa.

Ollaan toisille ystäviä joka suhteessa, eikös vaan?

2 kommenttia

  1. Niin munkin mielestä ystävyydessä pitäis ottaa huomioon molemmat. Toinen imee kyl kaikki voimat jos vaan valittaa tai puhuu vaan omia asioitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta! Näin se menee, ystävyyttä pitää hoitaa. <3

      Poista